FEMECV posa en valor els beneficis dels esports de muntanya
FEMECV posa en valor els beneficis dels esports de muntanya
La Federació ha col·laborat, recentment, amb el Grup GEICAM d'Investigació en Càncer de Mama amb l'objectiu d'investigar i difondre els avantatges que té l'esport de muntanya per a pacients amb càncer de mama a nivell físic, fisiològic i terapèutic.
La pràctica d'activitat física a l'aire lliure, especialment en entorns naturals com la muntanya, aporta un valor afegit als avantatges que ja de per si mateix brinda l'esport. Als efectes positius de la pràctica esportiva que apunta l'Organització Mundial de la Salut: millora del benestar general, prevenció i gestió de malalties no transmissibles, reducció dels símptomes de la depressió i l'ansietat, millora de les habilitats de raonament, aprenentatge i judici, i creixement i desenvolupament saludable; se suma deixar arrere l'aire contaminat dels entorns urbans i poder respirar aire pur.
La Vocalia de Seguretat i Salut de FEMECV assenyala que els esports de muntanya també suposen un espai per a desconnexió i la reflexió. “Requereixen de tota la concentració i obliguen a desconnectar de les distraccions de la tecnologia. En el cas del senderisme, caminar sense pressa i en harmonia amb la naturalesa convida a la introspecció”, explica Pedro Carrasco, vocal de Seguretat i Salut de FEMECV.
Beneficis de l'esport de muntanya en pacients amb càncer de mama
La Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana (FEMECV) col·labora amb el Grup GEICAM d'Investigació en Càncer de Mama amb l'objectiu d'investigar i donar a conéixer els beneficis de l'esport de muntanya en pacients amb càncer de mama.
Fruit d'aquesta cooperació, la revista GEISALUS, editada per GEICAM, va publicar un article, en la seua edició 33, on es detallen les característiques de la pràctica esportiva muntanyenca i la conveniència d'aquest exercici en persones amb aquesta malaltia. Es destaquen, no sols les millores i avantatges a nivell físic i fisiològic, sinó també a nivell terapèutic. També s'introdueixen recomanacions, equips i materials específics per a cada activitat, així com aspectes relacionats amb metabolisme i nutrició en muntanya.
En la redacció d'aquest contingut han participat Silvia Rodríguez, Pedro Carrasco i Laura Jiménez, membres de la federació; Ana Benedicto, llicenciada en farmàcia i graduada en nutrició, i l'equip coordinador d'exercici físic i científic de Grup GEICAM.
Segur en cas d'accident
La Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana recorda la importància d'estar cobert per una assegurança d'accidents a la muntanya a l'hora de participar en activitats esportives i excursions. Aquest tipus d'assegurances cobreix el rescat en cas d'accident, l'assistència mèdica i la rehabilitació en el cas que les lesions necessiten una teràpia de recuperació.
A més de la cobertura que ofereix la llicència nacional, FEMECV disposa d'una llicència autonòmica que cobreix la gran majoria de les modalitats esportives en la categoria de no competició i ofereix cobertura en tot el territori valencià, així com en les cinc províncies limítrofes. I va acompanyada de tots els avantatges d'estar federat en FEMECV, per la qual cosa els seus titulars es beneficien d'accés a activitats i formacions federatives, participació en projectes sobre l'entorn natural, descomptes i consells i assessorament.
Per a totes aquelles persones que no busquen una llicència federativa anual i que vagen a practicar activitats de muntanya de forma molt puntual, FEMECV posa a la seua disposició les assegurances temporals. Aquests estan disponibles en dues modalitats en funció de la seua duració: cap de setmana o 7 dies. La seua contractació ha de realitzar-se un mínim de tres dies abans que haja d'entrar en vigor. La cobertura de cap de setmana abasta divendres, dissabte i diumenge i té un preu de 5 euros. Mentrestant, l'opció d'una setmana cobreix 7 dies naturals continus i costa 10 euros.